Vissza az útmutató listához

Háttérfolyamat automatizálás: ints búcsút a monotonitásának!

A háttérfolyamat automatizálás fontos a modern vállalatok életében

A modern technológiai megoldásoknak köszönhetően a korábban emberek által végzett feladatok közül sok minden automatizálható. Legyen szó ügyfél elégedettség mérésről, fizetési felszólításról, egyedi dokumentumok készítéséről vagy egyéb repetitív feladatról, a SalesAutopilot segítségével búcsút inthetsz a monotonitásának! Cikkünkből megtudhatod, mi az a háttérfolyamat automatizálás és hogyan teheted élvezetesebbé és eredményesebbé a munkát csapatod számára!

Mit jelent a háttérfolyamat automatizálás és mi az előnye?

Háttérfolyamat automatizálás alatt azokat a megoldásokat értjük, amelyekkel a korábban emberek által végzett üzleti folyamatokat szoftverek segítségével automatikussá teheted. Így a visszatérő feladatok akár emberi közbeavatkozás nélkül végbemehetnek, ezzel pedig a nagyobb létszámú KKV-k több száz vagy akár több ezer munkaórát spórolhatnak meg évente.

Így segíthet az üzleti folyamatok optimalizálása a modern technológiai megoldásokkal.

A SalesAutopilot segítségével egyszerű, építőkocka jellegű rendszerével beható IT ismeretek vagy programozói képességek nélkül is egyedi, szervezeted igényeire szabott automatizációkat hozhatsz létre. Valódi no-code megoldás! Következzenek a háttérfolyamat automatizálás legfontosabb előnyei!

Produktivitás

Nem fér kétség ahhoz, hogy a háttérfolyamat automatizálással növelhető a szervezeti produktivitás. Az automatizációk 0-24 órában futnak, így olyankor is szolgálhatják az üzleti célok elérését, amikor senki sincs az irodában.

Költséghatékonyság

Sok vállalkozás számára jelentős anyagi terhet jelenthet az üzleti adminisztrációs csapat folyamatos bővítése. Szerencsére jelentős költségcsökkentés érhető el az üzleti folyamatok optimalizálásával. Miért bővítenéd a csapatot, ha az okos technológiai megoldások elvégzik a visszatérő feladatok java részét?

Pontosság

Míg az emberi adatrögzítés során előfordulhatnak hibák, addig a háttérfolyamat automatizálás 0-ra csökkenti ennek az esélyét. A megfelelően beállított automatizáció nem csupán hihetetlenül gyors, de 100%-ban hibátlan munkát végez.

Személyesség

Az automatizáció kapcsán gyakori félelem, hogy képtelen személyesség érzetét keltő munka elvégzésére. Ez a félelem azonban nem állja meg a helyét, hiszen a megfelelően beállított automatizmussal teljesen személyre szabható dokumentumokat, üzeneteket, szerződéseket és egyéb anyagokat készíthetünk.

Skálázhatóság

A skálázhatóság sokat használt kifejezés üzleti körökben, jelentése pedig a szervezet képessége a növekedésre. Általában kijelenthető, hogy az üzleti bővülés hatalmas mértékben megnöveli az adminisztrációs terheket: míg pár ügyfél esetén akár egyedül szabadúszóként is képes vagy ellátni a feladatokat, addig egy nagyobb ügynökség vagy webshop dedikált adminisztrátor csapatot igényelhet. A naprakész technológiai megoldások sokat segíthetnek abban, hogy kis munkavállalói létszám mellett is képes legyen növekedni céged.

Példák arra, hogyan spórolhatsz meg rengeteg munkaidőt a SalesAutopilot automatizációkkal

A SalesAutopilot egyik legfontosabb előnye a modularitás, vagyis az, hogy egyszerű alrendszerekből képes végtelenül komplex folyamatokat létrehozni. Rendszerünk több mint 20 külső programot képes integrálni natív módon és Zapier integrációnak köszönhetően ezernél is több integrációs lehetőség nyílik meg. Így tökéletesen az egyedi szervezeti igényekre szabhatóak az automatizációk. Következzen pár példa, amely szemlélteti a rendszerben rejlő lehetőségeket!

Háttérfolyamat automatizálás a SalesAutopilot segítségével:

 • Az emberi erőforrás osztály számos visszatérő feladattal találkozik napi munkája során, ilyen lehet például az új belépők adatainak felvétele, munkaszerződések létrehozása vagy dolgozói elégedettség felmérés. A SalesAutopilot segítségével ezek a folyamatok mind automatizálhatók, így hatalmas tehertől szabadulhatnak meg a HR-es kollégák.
 • Ha már a HR feladatok megkönnyítéséről van szó, akkor nem szabad megfeledkezni a toborzásról sem. Hiszen a SalesAutopilot rendszerével könnyedén létrehozhatsz olyan toborzási rendszert, amelyben a jelentkezők egy űrlapot kitöltenek, majd az interjúk után automatikusan értesülnek az eredményekről emailben, SMS-ben vagy akár postai úton.
 • Rengeteg munkaóra megy el a fizetési emlékeztetők kezelésére? Akkor itt az idő automatizálni ezeket is a SalesAutopilot-al!
 • Hozz létre bármilyen egyedi dokumentumot automatikusan! Add meg a bemeneti adatforrást és készíts egy minta dokumentumot, ezt követően a rendszer elkészíti a személyes adatokkal kitöltött az egyedi dokumentumot. Így a szerződések, teljesítésigazolások, oklevelek és egyéb egyedi dokumentumok másodpercek alatt elkészülnek. Sőt, ezeket automatikusan ki is küldheted.

 A fenti példákon túl további számos automatizmus hozható létre, melyeknek kizárólag a kreativitás szab határt.

Az automatizálás sokat segíthet az üzleti folyamatok optimalizálása során

Gyakori kérdések és válaszok

Kinek érdemes a háttérfolyamat automatizálást alkalmazni?

A háttérfolyamat automatizálás hasznos lehet:

 • webshopok,
 • szolgáltató vállalatok (például orvosi rendelők, szervizek, tanácsadó cégek, jogi irodák, marketing és PR ügynökségek),
 • továbbá információs termékeket értékesítők számára.

Mikor szükséges az üzleti folyamatok újraszervezése?

Ahhoz, hogy egy vállalat képes legyen üzleti pozícióját javítani és megőrizni, fontos, hogy folyamatosan keresse a fejlődési lehetőségeket. Ennek egyik lehetősége lehet az üzleti folyamatok újraszervezése. Érdemes a szervezet egészét átvizsgálni és a lehetséges fejlesztési területeket azonosítani rendszeres időközönként.

Miben segíthet az üzleti folyamatok újratervezése?

Az üzleti folyamatok újratervezése rengeteget segíthet abban, hogy egy szervezet fokozza hatékonyságát, ennek számos módja lehet, többek között:

 • megszabadulhat a fölösleges folyamatoktól,
 • csökkentheti a felesleges adminisztrációs terheket,
 • automatizálhatja a visszatérő feladatokat és
 • belső oktató anyagokat hozhat létre a hatékony tudásátadás érdekében.

Kinek a feladata az üzleti folyamatok fejlesztése?

Az üzleti folyamatok fejlesztése általában közép és felsővezetői feladat, azonban érdemes bevonni az összes munkatársat a legjobb eredmény érdekében. Értékes meglátásokkal szolgálhat a szervezet bármely tagja.

SalesAutopilot: teljeskörű online biznisz marketingtudatos KKV-knak

A SalesAutopilot egy KKV-k részére készült cégautomatizálási szoftver, amely könnyű használata ellenére számtalan területen támogathatja az üzleti működést. Egy csomagban tartalmazza az alábbi funkciókat:

 • marketing automatizálás,
 • ecommerce automatizálás,
 • ügyfélélmény automatizálás,
 • háttérfolyamat automatizálás.

Szabadítsd fel a munkatársakat a ismétlődő feladatok alól a modern háttérfolyamat automatizálás segítségével!

Próbáld ki ingyen!
Szerző
Csepregi Balázs
SalesAutopilot – társtulajdonos, ügyvezető.
A SalesAutopilot társtulajdonosa, ügyvezetője, valamint marketing- és értékesítési vezetője. 20+ éves marketing, projekt menedzsment és marketing rendszerépítési tapasztalatával, valamint a stratégiai megközelítésével hatékonyan segít a cég ügyfeleinek megtalálni a kreatív marketing és a megvalósíthatóság azon határterületét, ami a gyors fejlődéshez szükséges.