Az elmúlt pár hétben sem unatkoztak fejlesztőink, számos apró, de annál fontosabb funkció frissült SalesAutopilot fiókodban. Ebben a blogposztban ezeket az új fejlesztéseket mutatom be.

3 csoportba sorolom az elmúlt hetek eredményeit:

Adatvédelemmel kapcsolatos biztonsági funkciók

Alapértelmezetten titkosított űrlapfeldolgozás

A mai böngészők már a titkosított adatfeldolgozás és a biztonságos weboldalak irányába haladnak. Az eddigi alapbeállítás szerint az űrlapok titkosítása ki volt kapcsolva.

A mostani fejlesztésnek köszönhetően a mi űrlapjaink is alapértelmezetten titkosítottak, ugyanis több ügyfelünknek okozott gondot az, ha weboldala biztonságos (https) volt, de az űrlapon elfelejtette bejelöli a titkosítást. Ilyen esetben a böngészők figyelmeztetést dobtak fel a látogatónak, akit ez megzavarhatott, elbizonytalaníthatott.

Ezt a hibát korábban az űrlapon elhelyezett “Titkosított űrlap feldolgozás” jelölőnégyzet bejelölésével lehetett orvosolni. Mivel ez a checkbox mostantól alapértelmezetten be van jelölve, így automatikusan megfelelően fog működni ez a funkció, erre a beállításra külön már nem kell odafigyelni.

Törölt feliratkozók leiratkozásakor megjelenő általános üzenet

Adatkezelés szempontjából hasznos funkció abban az esetben ha:

  • egy feliratkozó kérte adatai törlését,
  • adatbázis takarítás, esetleg más indok miatt törölve lett egy feliratkozó,
  • töröltél egy listát, amire korábban már küldtél leiratkozási linket tartalmazó emaileket.

Amennyiben a törlés előtt kiküldött levélben, a törlés után kattint a feliratkozó a leiratkozás linkre, akkor a feliratkozók mostantól egy általunk megfogalmazott általános tájékoztatást kapnak, hogy a leiratkozás technikai akadályok miatt nem valósul meg, és vegyék fel a kapcsolatot a levél küldőjével. (azaz veled 🙂 )

HÁTTÉR, ha mindent érteni szeretnél: Minderre azért van szükség, mert a fenti három esetben a SalesAutopilot a feliratkozó vagy a lista törlése miatt már nem tudja beazonosítani, hogy mely feliratkozót kellene leíratni. Gondolhatnád, hogy minek leíratni, hiszen már úgyis töröltük. Viszont abban az esetben, ha egy leiratkozáshoz más listákról való leíratás művelete is tartozik, akkor azt a szoftver már nem tudná elvégezni, mert nem tudná, hogy kit kell leíratni.

Szándékosan mellőztük a SalesAutopilot design elemeket, mert itt nem a szoftverre szeretnénk felhívni a leiratkozó figyelmét, – aki nem is tudja, hogy SalesAutopilotot használsz,– hanem arra, hogy az emailedre válaszolva jelezze leiratkozási szándékát.

Ez azért fontos mert a törölt feliratkozó nem kerül abba a helyzetbe, hogy csak egy fehér képernyőre érkezik és nem tudja eldönteni, hogy történt-e sikeres leiratkozás vagy sem. Ezzel az üzenettel meg van adva az a lehetőség, hogy jelezzék a leiratkozási szándékot közvetlenül nektek, az email küldőjének.

Gyorsabb fióktakarítást elősegítő funkciók

Szereted tisztán tartani fiókod és a felesleges, nem használt funkciókat törölni annak érdekében, hogy a szoftver minden képernyője a lehető leggyorsabban töltődjön be fiókodban VAGY hogy kisebb díjcsomagba tudj váltani? Íme néhány új módszer olyan fióktakarításhoz, amihez korábban az ügyfélszolgálat segítségére volt szükség. A linkekre kattintva gyors elérést biztosítunk tudásbázis bejegyzéseinkhez, amelyben részletesen írunk az adott funkció használatáról.

Azért hasznos, mert a CRM lista törlése nélkül nem tudsz visszaváltani kisebb csomagra. Így ha korábban hoztál létre CRM listát, de már nem használod a lista CRM funkciót (feladat, feliratkozó értékesítőhöz rendelése, értékesítési státuszok) vagy csak kipróbáltad és szeretnéd visszaalakítani hírlevél listává, – például a csomagváltás miatt – akkor ezt már pár kattintással megteheted fiókodban.

Szintén a kisebb csomagra váltás feltétele, hogy a meglévő affiliate programot törölni kell. A törlést szintén megkönnyíti, hogy pár gombnyomással és az ügyfélszolgálat segítsége nélkül tudod eltávolítani fiókodból a nem használt affiliate programot.

A korábban archivált szegmenseket már kötegelten, egyetlen kattintással is tudod törölni, ezzel jelentősen csökkentheted a fiók takarításra fordított időt.

Mező törlése esetén a mezőhöz tartozó elemek törlése

Ha volt már azzal nehézséged, hogy törölni szerettél volna a listából egy mezőt, de azért volt körülményes, mert számos szegmens, űrlap, művelet stb. tartalmazta, – amelyekre szintén nem volt szükséged – akkor ez a funkció nagyban felgyorsítja a folyamatot.

Az új lista szerkesztés képernyőn a mező törlésnél szintén egy gombnyomással törölheted a mezőt és a többi elemet, ahol még szerepel. Légy körültekintő a funkció használatakor, és gondold át, hogy biztosan nem okoz-e problémát a működésben a kijelölt elemek törlése.

Figyelemfelkeltő segítségek a “benézések” megelőzésére

Összetettebb funkciók használata során több beállításra is oda kell figyelni a tökéletes működés érdekében. Ebben adnak támaszt azok a figyelmeztető üzenetek, amik segítenek egy-egy beállításnál eldönteni, hogy mire lesz még szükséged.

Nézzük melyek ezek a funkciók:

Kettős opt-in megépítésében megjelenő segítség

A kettős opt-in feliratkozó űrlap létrehozása után a rendszer segít, hogy milyen további beállításra van szükséged a helyes működés érdekében.

Mi az a kettős opt-in és hogyan kell beállítani kérdésre a tudásbázis bejegyzésünkben találsz segítséget.

Újraküldés engedélyezésénél hangsúlyos figyelmeztetés

Ha korábban már elküldtél egy levelet és újból szeretnéd küldeni a feliratkozóknak, akkor az időzítés létrehozáskor megjelenik egy figyelmeztető üzenet, hogy a levél csak abban az esetben kerül elküldésre amennyiben ezt engedélyezed. Ezzel leveszi a terhet a válladról, hogy vissza kelljen emlékezned a múltbéli beállításokra.

Jelzés UTM címke beállításakor, levél időzítésben

Ha a levél létrehozásakor már bekapcsoltad az UTM címkét, akkor az időzítés szerkesztése varázslóban ugyanezen beállításnál jelzi a szoftver, hogy csak abban az esetben állítsd be itt (is), ha a levélnél beállított címkézéstől eltérő paramétert szeretnél megadni.

Ez a figyelmeztetés nem azért jelenik meg, mert elfelejtetted a levélnél beállítani. Csak akkor kell itt is bekapcsolni ha tudod, hogy a levélnél való beállítás neked nem eléggé célzott – és mert levelenként több időzítésed van, és a különböző időzítéseknél több különböző UTM-et szeretnél használni.

Március közepétől automatikusan frissülő képernyők

Hasonló fejlesztések mellett a háttérben folyamatosan dolgozunk a képernyők redesignján.

Az előző blogposztban bemutatott Lista mezőinek szerkesztése és Levél szerkesztés képernyőket március közepéig-végéig tudod váltogatni a régi és az új felület között. Hamarosan visszaszámláló fogja jelezni, hogy pontosan mikortól, de legkésőbb amikor a következő képernyő designok érkeznek – ezekből a képernyőkből már csak az új képernyők lesznek elérhetőek minden ügyfélfiókban.

Ez azt jelenti, hogy az oda-vissza váltogatás a régi és új képernyők között szándékaink szerint mindig csak a legfrissebben élesített képernyőkre fog vonatkozni, és az előző körös élesítésekre már nem.

Az átállásig van időd ismerkedni az új felülettel, így ha még nem tetted, kapcsold be az új képernyőket – vagy szólj a fiók fő felhasználójának – és nézd meg az erről készített videókat ebben a bejegyzésben.

Továbbra is várjuk fejlesztési ötleteid, funkciójavaslataid, hogy az igényed mentén fejlődhessünk tovább! A SalesAutopilot Fejlesztési Ötletek beküldő oldalon (korábban lehetett az a látszat, hogy nem tartjuk karban eléggé, de ma már sokkal gyakrabban frissítjük) ráadásul szavazhatsz is a már összegyűjtött ötletekre, így csapatunk hasznos jelzést kap arról, hogy ügyfeleinket melyik fejlesztés segítené a leginkább.

A SZERZŐRŐL

Csepregi Balázs

SalesAutopilot – társtulajdonos, ügyvezető.

facebook twitter youtube

A SalesAutopilot társtulajdonosa, ügyvezetője, valamint marketing- és értékesítési vezetője. 15 éves marketing, projekt menedzsment és marketing rendszerépítési tapasztalatával, valamint a stratégiai megközelítésével hatékonyan segít a cég ügyfeleinek megtalálni a kreatív marketing és a megvalósíthatóság azon határterületét, ami a gyors fejlődéshez szükséges.

Gondolatok, kérdések, vélemények:

vélemény