Pár napja elérhető négy vadonatúj reszponzív – azaz mobilbarát – űrlap sablon a SalesAutopilot űrlap varázslójában, amelyeket az alábbiakban mutatok be. Akár új, akár régi felhasználónk, érdemes tovább olvasnia, mert néhány különleges felhasználási területtel is találkozni fog.

Egyben szeretném Önnek bemutatni azt a pár finomságot is, amik talán elsőre fel sem tűnnek, mégis amelyek különlegesen ergonomikussá teszik ezeket az űrlapokat, így biztosítva magasabb konverziós arányokat Önnek.

Íme a négy űrlap sablon

Kattintson valamelyikre, majd a kép alatt megjelenő bélyegképekre kattintva válthat az egyes űrlapok között:

Egy ergonómiai különlegesség

A jelenlegi design trend szerint fontos, hogy minél letisztultabb legyen egy webes felület, és ez azt is jelenti, hogy minél kevesebb szöveg legyen rajta.

Ennek része, hogy a mezők címkéjét már gyakran elhagyják, pontosabban a mezőbe magába írják bele. Felhasználóként viszont zavaró lehet – különösen mobilon –, hogy miután belekattintok egy mezőbe, eltűnik a címke. Ha ekkor valami egy pillanatra elvonja a figyelmemet, már el is felejtettem, hogy melyik mezőbe kattintottam, azaz mit is kellene beleírnom. Ekkor kikattintok, megnézem a címkét, majd újra belekattintok. Elég béna… 🙂

Éppen ezért ezen új űrlapokon alaphelyzetben a mezőkben vannak a címkék, de amint belekattint a felhasználó, máris megjelenik a címke a mező előtt. Így még a hozzám hasonló feledékeny felhasználók is könnyen töltik ki ezeket az űrlapokat.

Könnyebb kitöltés pedig magasabb konverziós arányt jelent Önnek!

Új űrlap sablonok label-jének működése

És persze – ahogy fent is írtam, még fontosabb, hogy mobilon is így működik:

Új űrlap sablonok címkéje mobilon

Miért olyan nagy dolog négy űrlap sablon? Különben is: miért csak négy?

Kérdezhetné, hogy miért olyan nagy szám négy új űrlap sablon! Hiszen pl. egy Mailchimp szoftverben, de egyéb nemzetközi szoftverekben is sok tucat szép űrlap sablon van.

A legfőbb ok, hogy a mi űrlap varázslónkkal csilliárdnyival több mindent lehet építeni, mint más szoftverek űrlap varázslóival. Mivel pedig sokkal több a lehetőség, sokkal több munka mind létrehozni a mindig jól működő űrlapokat, mind tesztelni őket. (Ezen kívül – és ezt egyáltalán nem panasznak szánom – kis magyar cégként inkább haladunk kis lépésekben, minthogy hatalmasat tervezzünk, és egyáltalán ne haladjunk 🙂 )

13 izgalmas lehetőség az űrlapok kihasználására

Íme a leggyakoribb felhasználási területek, amelyek így együtt egyetlen másik szoftverben sem szerepelnek:

 • 50+ féle mezőtípus, amiket az űrlapokon tud használni. Gyakorlatilag bármilyen adatot be tud kérni
 • Feliratkozás és adatmódosítás űrlapok marketing rendszereihez
 • Megrendelés űrlap és megrendelések módosítására, utalások beérkeztetésére szolgáló űrlapok e-kereskedelmi rendszereihez
 • Bankkártyás fizetés az űrlapokon
 • Beépített Posta Pont, Pick-Pack Pont, és GLS csomagpont opciók a megrendelés űrlapokon
 • Pipálós upsell
 • Számos különböző kupon elfogadási lehetőség
 • Több lépéses űrlapok, az egyes lépések akár feltételhez kötött megjelenítésével és elrejtésével is
 • Más űrlapok köszönőoldalként is beállíthatóak
 • Feltételhez kötött mező megjelenés az űrlapokon
 • Megszemélyesítés és tartalmi blokk személyre szabás az űrlap köszönőoldalakon és adatmódosító űrlapokon
 • Belső munkafolyamatokat támogató űrlapok
 • Upsell űrlapok

Nem is szaporítom a szót, inkább hagyom, hogy máris nekiugorjon, és megvalósítsa legújabb ötleteit, amik a fenti lista láttán születtek!

Van esetleg bármilyen felhasználási lehetőség, amit kifelejtettem? Ne kíméljen, kérem, írja meg kommentben!

A SZERZŐRŐL

Csepregi Balázs

SalesAutopilot – társtulajdonos, ügyvezető.

facebook twitter youtube

A SalesAutopilot társtulajdonosa, ügyvezetője, valamint marketing- és értékesítési vezetője. 15 éves marketing, projekt menedzsment és marketing rendszerépítési tapasztalatával, valamint a stratégiai megközelítésével hatékonyan segít a cég ügyfeleinek megtalálni a kreatív marketing és a megvalósíthatóság azon határterületét, ami a gyors fejlődéshez szükséges.

Gondolatok, kérdések, vélemények:

vélemény