Szoftverünk neve 2016. szeptember 12-ével SalesAutopilot-ra változott, de Tudásbázisunk anyagait csak fokozatosan cseréljük le. Ha az alábbi leírásban és / vagy videóban még MailMaster-ként hivatkoztunk szoftverünkre, de ez a hivatkozás teljes mértékben vonatkozik a szoftver jelenlegi verziójára, a SalesAutopilotra is.

Szabadszavas kereső

Több lépéses űrlap készítése egyszerűen

Ha például egy feliratkozás folyamat során több adatot is be szeretnénk kérni, de ezt több lépésben szeretnénk megtenni, hogy ne riasszuk el a feliratkozót egy hosszú űrlappal, akkor több lépéses űrlapot kell létrehozni, több űrlap összefűzésével. A módszer alkalmazható több lépéses kérdőívek összeállítására is.

Az alábbi videó készült a funkcióról 2013. augusztusban, a funkció bevezetésekor. (A használat módjának részletes leírását a videó alatt találja.)

Több lépéses folyamat létrehozása

Először hozza létre a kiinduló űrlapot vagy ha már létezik, akkor jelenítse meg az űrlap adatainak áttekintő képernyőjét (például a bal oldali menüben az űrlap nevére kattintva). Ha több lépéses feliratkozási folyamatot szeretne létrehozni, akkor a kiinduló űrlap egy feliratkozó űrlap legyen. Ha az űrlap kettős opt-in feliratkozás típusú, akkor a megerősítést követően jelenik meg a második űrlap. Ha több lépéses kérdőívet szeretne létrehozni, amellyel a már meglévő feliratkozóitól kér be több adatot, akkor a kiinduló űrlap egy adatmódosító űrlap legyen.

A kiinduló űrlap adatlapján kattintson az Új űrlap hozzáadása a folyamathoz gombra.

A további űrlapok automatikusan adatmódosító típusúak lesznek, ezt ne változtassa meg. Miután létrehozta az adatmódosító űrlapot, visszakerül a kiinduló űrlap adatlapjára és a Több lépéses űrlap blokkban megjelenik a most létrehozott űrlap.

További űrlapot is hozzá tud adni a folyamathoz ha újból az Új űrlap hozzáadása a folyamathoz gombra kattint. Ha ilyen űrlapot szeretne szerkeszteni, akkor kattintson az űrlap neve melletti Szerkesztés gombra. Az űrlap HTML kódjához az Űrlap újrafeltöltés opcióra kattintva fér hozzá.

Ugyanitt tud beállítani műveletet is az adott űrlap lépéshez, illetve meg tudja tekinteni az űrlap előnézetét. Ha törölni szeretné az űrlapot a folyamatból, akkor kattintson a Űrlap törlése opcióra.

Ha egynél több plusz lépést adott az űrlap folyamathoz, akkor a sorrendjüket egyszerűen fogd és vidd (drag&drop) módszerrel megváltoztathatja.

Működés

Összefűzött űrlapok esetén a kezdő űrlap elküldése után, nem annak köszönőoldala, hanem a következő űrlap fog megjelenni. Ha három űrlap van összefűzve, akkor a második űrlapnak sem fog megjelenni a köszönőoldala, hanem a második űrlap elküldése utána a harmadik űrlap fog megjelenni. A harmadik űrlap elküldése után fog megjelenni a harmadik űrlaphoz rendelt köszönőoldal. A folyamatban utolsó űrlap köszönőoldala jelenik csak meg. Tehát ide írja a kitöltés utáni esetleg további instrukciókat.

Ahogy már említettük, kettős opt-in kiinduló űrlap esetén először megjelenik a kettős opt-in feliratkozás megerősítést kérő köszönőoldal. Az email-ben kiküldött megerősítés után viszont már a második űrlap köszönőoldala fog megjelenni.

Elágazásos űrlapok

Ha azt szeretné elérni, hogy a felhasználó által megadott adatok alapján különböző űrlap lépések jelenjenek meg, akkor az egyes űrlap lépéseknél a Szűrés szegmensekre opciónál adhatja meg, hogy az adott űrlap lépés csak akkor jelenjen meg ha a feliratkozó benne van a megadott szegmensben vagy szegmensek valamelyikében.

Jelölje meg a szegmenst vagy szegmenseket majd kattintson a szegmensek felsorolása végén lévő Mentés gombra. A szegmensre szűrést bármely űrlap lépésnél megadhatja. Ha az utolsó űrlapnál adott meg szegmens feltételt és az nem teljesül az adott feliratkozóra, akkor neki a köszönőoldal fog megjelenni.