Szoftverünk neve 2016. szeptember 12-ével SalesAutopilot-ra változott, de Tudásbázisunk anyagait csak fokozatosan cseréljük le. Ha az alábbi leírásban és / vagy videóban még MailMaster-ként hivatkoztunk szoftverünkre, de ez a hivatkozás teljes mértékben vonatkozik a szoftver jelenlegi verziójára, a SalesAutopilotra is.

Szabadszavas kereső

Kártyaelfogadás OTP Simple segítségével

Ha szeretné lehetővé tenni, hogy az eCommerce modullal létrehozott megrendelő űrlapjain keresztül leadott megrendeléseket bankkártyával is kiegyenlíthessék és rendelkezik OTP Simple kártyaelfogadói szerződéssel, akkor az alábbi beállításokat kell megtennie.

FONTOS: ha Számlázz.hu-n keresztüli kedvezményes ajánlattal regisztrált OTP Simple fiókot akkor az alábbi beállításokat nem kell megtennie, a Simple integrációt a Számlázz.hu kezeli.

Először be kell állítani a MailMaster-ben az OTP Simple-től kapott Kereskedő azonosító és Titkosító kulcs értékeket a MailMaster-ben. Ezeket az OTP Simple adminisztrációs felületén, a Fiókkezelő / Technikai adatok pontban találja. A két értéket másolja be a megrendelés lista Beállítások fülének Integráció opciójában megjelenő képernyőn, az OTP Simple integrációnál, a szerkesztés ikonra kattintva megnyíló ablakban található beviteli mezőkbe.

Majd kattintson az Adatok mentése gombra. Sikeres beállítás esetén jobb oldalon megjelenik a Kapcsolat beállítva felirat.

Az OTP Simple adminisztrációs felületén a Fiókkezelő / Technikai adatok menüpontjára, az IPN URL beviteli mezőbe írja be a https://sw.marketingszoftverek.hu/sw/callback/simple/ipn.php értéket, majd kattintson az oldal alján lévő Mentés gombra.

Ezután a MailMaster Beállítások / eCommerce / Szállítási és fizetés mód beállításoknál, ha fizetési módnál a Bankkártya opciót választja, akkor elérhető lesz az OTP Simple opció.

Ha egy ilyen fizetési módot hozzárendel egy megrendelő űrlaphoz, akkor az kész űrlapon meg fog jelenni a OTP Simple logó és a OTP Simple-n keresztüli online fizetési lehetőség.

Kötelező adatok a megrendelő űrlapon

A Simple csalásfigyelő rendszerének hatékony működése miatt Simple-ös fizetéskor az alábbi adatok átadása kötelező a megrendelő űrlapon:

  • vezetéknév
  • keresztnév
  • email cím
  • telefonszám
  • számlázási cím

Adattovábbítási nyilatkozat elhelyezése

A megrendelés űrlapon Simple-ös fizetési mód választása esetén kötelező megjeleníteni az adattovábbítási nyilatkozat szövegét egy elfogadásra szolgáló jelölnégyzettel. Tehát vegyen fel egy jelölőnégyzet típusú mezőt a listához, majd helyezze el a megrendelő űrlapra. A mező neve Ön által választott tetszőleges lehet.

Az adattovábbítási nyilatkozat szövege: Elfogadom, hogy a(z) [Kereskedő cégneve] ([székhelye]) által a(z) [Fizetési Elfogadóhely webcíme] felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek az OTP Mobil Kft. (1093 Budapest, Közraktár u. 30-32.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím. Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring. A [ ] jellel jelölt részeket írja az Ön adataira.

Ha több szállítási / fizetési mód közül választhat az űrlapon a megrendelő, akkor az adattovábbítási nyilatkozat jelölőnégyzethez állítson be a Feltételes megjelenés opciót. Ezen belül állítsa be, hogy a Szállítási/fizetési mód egyenlő a Simple-s fizetési móddal. Állítsa még be a mezőnél a kötelező kitöltést. Ha nem Simple-ös fizetési módot választ a megrendelő, akkor természetesen az űrlap tovább fogja engedni a jelölőnégyzet bejelölése nélkül is.

Megrendelés köszönőoldal

A köszönőoldalon jelenítse meg a [mssys_rt] (OTP Simple üzenete) és a [mssys_trnum] OTP Simle referenciaszám mezőket, például így:

FONTOS: a megrendelés visszaigazoló (feliratkozáskori) levél csak akkor kerül elküldésre a megrendelőnek, ha a OTP Simple-től visszaérkezett az IPN visszaigazolás (csalásfigyelő rendszer által végzett ellenőrzés). Általában ez a visszaigazoló oldal megjelenése előtt megtörténik, de előfordulhat, hogy tovább tart az ellenőrzés. Ebben az esetben a köszönőoldalon a bank üzenete Sikeres kártya ellenőrzés. Megerősítésre vár! lesz.

Visszatérítéskor megjelenő adatok

Előfordulhat, hogy a megrendelés összegét teljes egészében vagy részben vissza kell térítenie vevőjének. Ebben az esetben az OTP Simple-ben végrehajtott visszatérítés (refund) esetén az OTP Simple által küldött IPN üzenet hatására a 'megrendelés állapota' mező [mssys_order_status] 'visszafizetve' lesz.
A megrendelés állapota visszafizetett lesz függetlenül a visszatérítés összegétől, vagyis ha a visszafizetett összeg kevesebb, mint a megrendeléskori vételár, akkor is megváltozik a megrendelés állapota.

Ezzel könnyen nyomon tudja követni, hogy a megrendelésnél történt-e visszafizetés.