Szoftverünk neve 2016. szeptember 12-ével SalesAutopilot-ra változott, de Tudásbázisunk anyagait csak fokozatosan cseréljük le. Ha az alábbi leírásban és / vagy videóban még MailMaster-ként hivatkoztunk szoftverünkre, de ez a hivatkozás teljes mértékben vonatkozik a szoftver jelenlegi verziójára, a SalesAutopilotra is.

Szabadszavas kereső

Kupon kezelés megrendelés felvételekor (általános kuponkód)

Megrendelés típusú listához készített megrendelő űrlapon lehetőség van kupon kedvezmény kezelés egyszerű beépítésére, programozás nélkül. Az űrlapon meg fog jelenni egy kupon kód megadási lehetőség és ha érvényes kupont írt be a megrendelő, akkor a megfelelő kedvezmény levonásra kerül.

Kupon kódok beállítása

Első lépés a kupon kódok beállítása. A Beállítások / eCommerce / Kupon kódok menüpontra kattintva megjelenő képernyőn van lehetőség kupon kódok rögzítésére illetve a meglévők módosítására.

Új kupon hozzáadásához kattintson az Új kupon hozzáadása gombra.

A megjelenő ablakban adja meg a kupon paramétereit:

 • Név: a kupon neve, amely alapján beazonosítható az Ön számára. A vásárlói nem fogják látni.
 • Megnevezés számlán: a kupon kedvezmény egy negatív tételként fog szerepelni a számlán. A vásárlói ezt fogják látni.
 • Kupon kód: ezt kell a vásárlónak begépelnie a kupon kód mezőbe a megrendelő űrlapon. Célszerű viszonylag rövid, de nehezen kitalálható kódot megadni. Pl.: NYSZF12
 • Rendelés minimum: a minimális rendelési összeg, amely felett a kupon kód érvényes. Ha nem szeretne ilyen limitet megadni, akkor írjon be nullát. A legördülőmenüből válassza ki a kupon pénznemét. A kupon csak az ilyen pénznemű listákhoz tartozó űrlapokhoz használható majd.
 • Kedvezmény: a kedvezmény mértéke százalékban vagy összegben kifejezve. Ha legördülő panelen válassza ki, hogy % vagy összeg kedvezményt szeretne megadni. Az összeg a minimális rendelési összegnél kiválasztott pénznemben kerül alkalmazásra.
 • Határidő: a kupon érvényességének határideje. Ha korlátlan ideig érvényes, akkor hagyja üresen.
 • Kupon kedvezmény áfa tartalma (kedvezmény összeg megadása esetén)
  • Kupon áfája a rendelt termékéből kerüljön kiszámításra opció választása esetén a kedvezmény áfa %-a az űrlapon szereplő termék(ek)hez tartozó áfa %-a lesz. Fontos, hogy ezt az opciót csak akkor használja, ha az űrlapon szerepelő összes terméknek ugyanakkora az áfája.
  • Megadom a kupon áfáját opció választása esetén a megadott % alapján kerül kiszámításra a kupon áfa tartalma (függetlenül az űrlapon szereplő termék(ek) áfa %-ától).
 • Kupon termékhez vagy kategóriához rendelése
  • Válassza a Kupon kategóriákhoz rendelése opciót, ha a kupon kódot csak bizonyos termékkategóriákon belül érvényes.
  • Válassza a Kupon termékekhez rendelése opciót, ha a kupon kódot csak bizonyos termékre érvényes.

  Attól függően melyik opciót választotta jelölje ki a termékkategóriákat vagy termékeket, amelyre a kupon vonatkozik.

 • Állapot: a kupon alapértelmezetten aktív állapotú, azaz felhasználható, de bármikor átállíthatja Inaktív állapotúra. Ilyenkor a kupon nem alkalmazható, akkor sem, ha a határidő még nem járt volna le.

A fenti adatok megadása után kattintson a Hozzáadás gombra. A kupon meg fog jelenni a kuponok listáján. Egy adott kupon szerkesztéséhez kattintson a ikonra. A kupon adatait menet közben bármikor módosíthatja. A változtatás a már leadott rendelésekre nincs kihatással. Egy adott kupon törléséhez kattintson a ikonra. A törlés után a kupon nem használható fel semelyik űrlapon leadott megrendelésnél.

Kupon kódok űrlaphoz rendelése

Az űrlap létrehozásának harmadik lépésében, a mezők hozzáadása az űrlaphoz képernyőn tudja hozzárendelni az űrlapon elfogadott kuponokat. A képernyő alján lévő Kupon kód használata rádiógombot állítsa Igen-re.

A megjelenő legördülő menüből válassza ki azokat a kuponokat, amelyek elfogadását engedélyezni szeretné az adott űrlapon.

A legördülőből valókiválasztás esetén a kupon automatikusan hozzárendelésre kerül az űrlaphoz. Ha egy adott kupon hozzárendelését szeretné törölni, kattintson a kupon neve melletti ikonra. Csak azokat a kuponokat tudja az űrlaphoz rendelni, amelynek pénzneme egyezik az űrlaphoz tartozó lista pénznemével, illetve amely kupon kategóriája egyezik valamely űrlaphoz rendelt termék kategóriájával.

Ha elvégezte a beállítást folytassa az űrlap varázslót. Későbbiekben bármikor módosíthatja az űrlaphoz rendelt kuponokat, a változások a már beépített űrlapokon is alkalmazásra kerülnek.

Kupon kódok megadása megrendelés leadásakor

A kupon kód bevitelére szolgáló mező megjelenik az űrlapon közvetlenül a végösszeg kiírás alatt.

Amikor a megrendelő beír egy kupon kódot, akkor még az űrlap elküldése előtt ellenőrzésre kerül a kupon kód helyessége. Amennyiben a kupon kód nem megfelelő - lejárt a határideje, a rendelés nem éri el a minimum összeget stb. - a kupon kód beviteli mező alatt megjelenik egy hibaüzenet.

Amennyiben a megadott kupon kód érvényes, úgy a kuponnak megfelelő kedvezmény levonásra kerül a kuponhoz rendelt termékek alapján a végösszegből. A változás azonnal látszik a megrendelés végösszegén és kiírásra kerül, hogy a kupon milyen értékű kedvezményt jelent.

Amennyiben a megrendelő űrlaphoz be van állítva számla kiállítás a kupon kedvezmény egy negatív tételként szerepelni fog a számlán is.

Kupon másolása

Ha egy meglévő kupon alapján szeretne újat létrehozni, akkor az adott kupon szerkesztés gomb legördülő opciói közül kattintson Másolásra.

Megjelenik az új kupon létrehozás ablak, de már ki van töltve a másolandó kupon adataival. Módosítsa a szükséges beállításokat, majd kattintson alul a Hozzáadás gombra.